Klosterheden

Mikroeventyr i Klosterheden.

Hikerlivs vintertur 2023 gik til Klosterheden sammen med vores vandreven, Kim. Det var en forholdsvis lun weekend midt i februar og selv om det var gråt og lidt blæsende, slap vi for regn undervejs.

Vi mødtes på parkeringspladsen ved Møllesøen og gik først en 16 km rundtur med lille, let rygsæk.
Turen gik først gennem skoven ad brede stier, og herefter lang- og gennem en flot hedestykke. Vi gik langs åer og små søer hvor der var masser af spor efter bæverne, dog uden at møde dette nat-aktive dyr. Ulven mødte vi heller ikke denne gang.
Da vi kom retur til parkeringspladsen, skiftede vi til den vintertunge rygsæk og gik et kort stykke hen til teltpladsen “Skibakken”.
Lige da vi ankom, brød solen frem og vi fik en flot afslutning på dagen.

Teltpladsen ligger højt med en flot udsigt over området. Der er en bålplads og et par bord/bænke-sæt, men ellers ingen faciliteter.
Desuden var der “sav selv” brænde i form af nogle lange stammer under et lille halvtag.
Desværre var der 2 ikke alt for gode save og 2 knækkede økser, så det var ikke så let at lave noget brænde. Stammerne lå desuden på jorden, så det var ikke det mest tørre brænde der kom ud af anstrengelserne.
Det lykkedes os dog at få gang i noget der mindede om et bål, men i bagklogskabens lys, havde vi nok taget et par sække tørt, kløvet brænde med hjemmefra.
Vi satte teltene op og havde en hyggelig aften ved bålet.
Aftensmaden bestod blot af frysetørret mad, men det er ikke så vigtigt, hvis bare selskabet er godt.

Ved morgengry kiggede vi lidt efter bævere i åen nedenfor pladsen, men uden held.
Der gik dog en lille flok krondyr på arealet nedenfor og ved solopgang kunne man høre et par traner skråle i det fjerne.
Da vi alle havde planer om søndagen, blev det bare til hurtig morgenmad med varm kaffe og kakao inden teltene blev taget ned og vi kørte hjemad igen.

Men vi havde et vellykket og hyggeligt mikroeventyr og Klosterheden er et stort område med masser af flot natur.

På sti gennem skoven
på sø-kig
Bæverens arbejde
Telte på pladsen