Borris

Mikroeventyr i ulveland (Borris).

Hikerlivs efterårstur 2022 sammen med vores vandreven, Kim, blev planlagt til en tur rundt i Borris Skydeterræn. Bare en enkelt vandredag med tilhørende overnatning i telt.
Vi parkerede bilerne ved kirken i Borris og gik ud af byen, over Sønderby Spang og ind i Borris Skydeterræn. Først gik vi omkring lejren og herfra sydpå for at få en rundtur på dette spændende sted.

Borris Skydeterræn er kun åbent for publikum på udvalgte dage. Og denne weekend var den eneste åbne periode i november måned.
Da der i området er et ulvepar, som fik en stor flok hvalpe i foråret, er der mange besøgende på udkig efter ulvene. Der kom ret mange biler kørende rundt i lav fart på vejene i området.

Vi gik et godt stykke sydpå og drejede ind igennem et lille stykke skov hvor vi kunne holde frokostpause.
Der hvor vi havde sat os var der udsigt til flere biler samlet lidt længere fremme. Var der set en ulv?
En lokal ulvespotter stoppede op og sagde, at det ikke var et dårligt sted vi havde valgt hvis vi ville se ulven. Den kom dog ikke forbi os i vores frokostpause.

Efter pausen gik vi nordpå igen og mødte her to mænd fra det østjyske, der havde taget plads med deres teleskoper på en lille bakke.
De var glade fordi de langt ud i terrænet havde spottet 2 måske 3 ulve. De to havde været på besøg i Borris Skydeterræn ca. 10 gange og for den ene var det første gang han havde set ulven.

Vi gik et par hundrede meter længere nordpå og drejede hen imod lejren igen. Her var et fint sted at tage en lille pause, så vi tog rygsækkene af og satte os ned i rabatten.
Carlos fik øje på et dyr, der kom løbende på den lille grusvej lige hen imod os. En hare? … måske et rådyr? … nej det var en ULV !!!
Og der sad vi så stille i vejkanten mens en stor ulv løb lige forbi, under 10 meter fra os! Da den opdagede os, slog den et lille sving ind i rabatten og løb i den retning vi netop kom fra.

Det tog lige nogle sekunder inden vi fik underkæberne samlet op igen. Vi kunne nærmest ikke fatte den oplevelse vi lige havde fået foræret.
Ydmyge og taknemmelige gik det sidste stykke hen til lejrpladsen ret let.

Vi overnattede på Shelter- og Teltpladsen ved Borris Krog lige ned til Skjern Å. En fin lille plads, der i sæsonen nok primært er fyldt med lystfiskere.
Der var et toilet på pladsen, men det var desværre låst af.
Vi hyggede os med rødvin, varm gløgg og aftensmad og sov fint i vores telte i ulveland.

En skøn tur, der blev til en uforglemmelig tur på grund af et møde med et fantastisk dyr.

Sønderby Spang.
Ulven kommer!
Morgen i teltet