Bølling Sø

Mikroeventyr: Bølling Sø rundt.

Turen rundt om Bølling Sø er blot ca. 15 km, så den er oplagt til en eftermiddagstur. Men vi skulle selvfølgelig lave den til et mikro-eventyr og tage en overnatning undervejs.
Sammen med vores vandre-ven, Kim, tog vi af sted lørdag formiddag fra Bølling Sø “P Syd”. Det var midt i november måned, og vejret var gråt og fugtigt med let regn en gang imellem, men til gengæld helt vindstille.
Vi gik venstre omkring søen ad stier der var lidt sumpede enkelte steder, men ellers meget fine.
Nord for søen kom vi forbi Klosterlund Museum sammen med en regnbyge, så vi holdt pause i et overdækket skur med borde og bænke. Herfra gik vi videre rundt med søen på den ene side og ofte skov på den anden. På et tidspunkt ramte vi Hærvejen, som vi fulgte resten af dagen.
Vi holdt en kort frokostpause inden vores mål, som var den primitive overnatningsplads ved Skeldalen.
En super fin plads med 2 sheltere og mere vigtigt for os masser af plads til telte. Der er en gammeldags vandpost, multtoilet og som ekstra luksus, et skur med brænde.
Vi satte vores telte op og der var god tid inden det blev mørkt. Den brugte 2 af gruppens 3 medlemmer dog på henholdsvis at hente noget glemt i bilen og lede efter noget der blev tabt undervejs på turen!
Men der var stadig masser af tid til at lave mad og nyde den sammen med et glas rødvin.
Og ikke mindst var der tid til bålhygge efter aftensmaden. På sådan en efterårstur er det fuldstændig fantastisk med et bål man kan sidde og lune sig ved om aftenen inden man skal i soveposen.

Dyreliv ved søen
Efterårets farver
Varme ved bålet
Varme ved bålet
Fugtig morgen

Søndag morgen spiste vi morgenmad inden vi pakkede sammen.
Vores telt var meget ramt af både regn, dug og kondens, så det var en meget våd teltdug der blev pakket ned.
Der var kun 4-5 km til bilen, så vi valgte en anden rute end den planlagte, for at gå forbi Tollundmandens findested, som ligger ved Bølling Sø. Det var fint lavet ved findestedet og meget interessant at se.
Det bedste var dog den korte tur fra findestedet til parkeringspladsen.
Her gik vi forbi et stort vådområde der var vildt flot i efterårets farver og helt stille diset vejr.


Endnu et vellykket mikroeventyr!
Se kort over vores rute: Klik her.