Om Liv
Nu er hesten dog udskiftet med gode vandresko, og selvom det kan lyde lidt trist for en hestepige, så nyder jeg nu naturen til fods. Ligesom jeg glæder mig over, at jeg ikke behøver at have dårlig samvittighed, når skoene stilles ”på stald” i lidt for mange dage i træk.
Jeg kan bedst lide de vandreture, som strækker sig over flere dage. Det skal være sådan, at man ikke skal gå og tænke på aftensmad eller børn, der skal hentes.
Det er også de ture, som jeg kan glæde mig til. Jeg er vild med at rejse let og bruger masser af til på at lave lister, pakke, købe gadgets og i det hele tage planlægge sammen med Carlos.
Carlos er mester i at planlægge ned til mindste detalje, og jeg er god til at rykke lidt på det hele, når vi er ude på tur. God kombi.
Livs udstyr (klik på navn for mere info):
Rygsæk:
Sovepose (sommer):
Liggeunderlag (sommer):
Liggeunderlag (isoleret):
Fodtøj og strømper:
Tøj - generelt:
Osprey Eja 38 og Asivik X-4:
Super rygsæk til en sommertur tværs over Jylland (KTK).
Der er plads til alt, hvad jeg skal bruge på en sommertur, og rygsækkens netudspændte ryg er bare så god – luftig og behagelig.
Sidelommerne bliver brugt til ekstra vand i den ene side og et halvt Biltema telt i den anden side.
Regnslaget er i den elastiske lomme i front.
Der er en del snore til komprimering. Jeg overvejede at tage dem af, fordi de var irriterende, da jeg pakkede. De fik lov til at blive på, og da de hverken generede eller gjorde gavn på turen, så får lov til at blive på (måske får man brug for et stykke snor).
Jeg har ikke savnet bæltelommer på rygsækken, da jeg bruger en stor bæltetaske fra Asivik. Denne taske kan rumme en halvliters flaske og diverse snack og snotklude. Mobil og dankort ligger sikkert i elastiklommer på bæltet. Fordelen ved denne løsning er, at gamle Liv ikke skal vride sig rundt for at få fat i vand. Og bæltetaske er nem at have med, når man f.eks. skal ind i en butik.
Naturehike dun tæppepose:
Det lette kunststofmateriale kan dog godt klistre lidt om natten, så jeg har altid et par lange underbukser på.
Exped Airmat HL LW:
Underlaget vejer 490 gram incl. en lille pumpe, som fungerer fint. Jeg har altid lidt sjov med at finde ud af, hvor meget luft der skal i madrassen. Ofte er det mindre, end jeg tror.
Derfor jeg sørger for, at ventilen er i hovedenden, så jeg kan “pifte” madrassen lidt i løbet af natten, hvis det bliver nødvendig.
Asivik Airmat3 7.0 XL Primaloft:
Det er et ret så lunt underlag, som kan være i en rygsæk, og det er dejligt bredt.
Underlaget vejer 835 gram incl. en pumpepose, som fungerer virkeligt fint. Så enkelt og smart. Her gælde samme udfordring som med andre underlag. Hvor hårdt skal det pumpes? Jeg lægger mig igen med ansigtet ved ventilen, så jeg kan justere hårheden gennem natten.
Altra Lone Peak og Fivefingers:
Altra Lone Peak er de sko, som jeg kan vandre i det meste af året. Mine er desværre ikke vandtætte, så jeg søger jævnligt efter den vandtætte udgave (RSM). Det er ikke nemt at finde Altra sko i det hele taget, så jeg må væbne mig med tålmodighed.
Jeg trives med Altras sko, fordi de har en dejlig affjedrende sål og masser af bredde til forfoden. Jeg beholder nemlig tåstrømperne på, selvom mine Fivefingers bliver hjemme. Skoene er lavet af lette kunstofmaterialer, som ikke er vandtætte – til gengæld tørre de hurtigt.
Hvis jeg skulle ønske mig mere, så skulle det være samme udgave i læder, men så skal vist over i en Jacoform i stedet.
Strømperne er altså normalt tå trømper. Merino det meste af året og kunststof, når vi går på tur om sommeren. På tur bliver strømperne vasket i shampoo og så varmt vand som muligt. Uld kræver lidt mere nænsom vask, men jeg tænker, at det skal afprøves engang.
Merino uld, Kunststof T-shirt, Fjällräven bukser:
Kunststof T-shirt af den billige slags fungerer også rigtigt fint på den varme vandretur, og der er ingen bekymringer om, at jeg skal vaske ved rette temperatur eller med en bestemt sæbe. På de varme dage bruger jeg et par lette shorts eller skort (kombineret shorts og nederdel). Det vigtigste for mig er at shortsene går lidt ned ad benene, så jeg undgår at mine lår gnider sig op ad hinanden – Niels Hausgaard har beskrevet det som ”to sælhunde der slås om pladsen”.
I rygsækken har jeg altid et par lange underbukser i merino. De kan bruges under shortsene, hvis der er køligt, og så bruger jeg dem også om natten. Uundværlige i mine øjne.
Til foråret og efteråret bruger jeg mine Fjällräven Vidda Pro bukser, men jeg tænker, at et par cowboybukser kunne være lige så gode. Jeg kan bare godt lide et par bukser med ordentlige lommer. Jeg har en mand, som sørger for godt vejr på vores ture, så vi har ikke regntøj med, men vi har dog et regnslag, som kan tage det værste. Sådan et regnslag skal selvfølgelig ikke veje for meget, men det skal alligevel være stort nok til at det kan nå ud over rygsækken. Jeg har en Active Leisure Poncho, som funger rigtig fint.